Lekker sociaal!

14 aug 2013

Bananenbrood

Ondanks dat ik momenteel in een grot leef (zie verbouwing) en de keuken erg primair is,
heb ik soms toch de behoefte om mijn vent eens flink te verwennen met mijn kookkunsten.
(Het feit dat ik misschien een zoete kauw zou zijn, laten we natuurlijk even buiten beschouwing.)

Een paar jaar geleden heb ik ooit eens bij een oud vriendje iets gegeten, wat
me altijd is bijgebleven. Het gaat hier om bananenbrood. Heerlijk!

(Omdat mijn geheugen niet al te perfect is en een recept van een ex vriendje van een paar jaar geleden niet kan onthouden, heb ik mijn altijd goeie vriend Appie er even bij geroepen...)


foto bron

Sooo, what do we need?
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
100 g boter, kamertemperatuur
200 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 bekertje creme fraiche
300 g bananen


Let's make it!

Oven voor verwarmen op 180 C. Cakevorm invetten of er bakpapier indoen.
Gooi bloem, bakpoeder, kaneel en een beetje zout bij elkaar.
Meng de boter, basterd- en vanille suiker tot het zo goed als glad is. Gooi één voor één de eiren erin en vervolgens de creme fraiche. Mik dan het bloemmengsel erbij.
Prak de banaantjes, schep ze door het mengsel, gooi vervolgens het prutje in de cakevorm.
Dan moet hij ongeveer 1 uur in de oven.



Eet smakelijk! ;)

xx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik hou van leuke reacties! <3